“Het was erg leuk hier”
Julia, Roermond
 

Team 3: Oude zeilschepen

Als je in Zeeland woont, dan ben je altijd dichtbij de kust en het zeewater: de Noordzee, de Oosterschelde of de Grevelingen. De kust en het vele water zijn belangrijke kenmerken van Zeeland. Zij hebben ook altijd een belangrijke rol in de geschiedenis van Zeeland gespeeld. Een logisch gevolg voor Zeeland is dat door de eeuwen heen scheepvaart, de handel en de visserij een belangrijke rol hebben gespeeld.

Opdracht 1.

Kijk op onderstaande websites en maak een overzicht van de schepen die je tegenkomt. Kijk wat hun belangrijkste taak was en welke bijzonderheden elk schip had. Probeer te achterhalen wat de relatie tussen de schepen en Zeeland was.
www.zierikzee-monumentenstad.nl/kk_2900006.html
nl.wikipedia.org/wiki/Fluitschip
nl.wikipedia.org/wiki/Linieschip
people.zeelandnet.nl/jepeka/aHoogaarspagina.html
nl.wikipedia.org/wiki/Botter
nl.wikipedia.org/wiki/Logger

Opdracht 2.

In het museum staat een groot aantal scheepsmodellen opgesteld. Bekijk deze scheepsmodellen en kies er één uit , waar je een artikel over wilt schrijven en maak notities van dingen die je opvallen. Maak van dit model ook een foto.

Opdracht 3.

Maak na het museumbezoek een artikel voor de krant, waarin je beschrijft welke schepen je bent tegengekomen in het museum. Licht vooral het scheepsmodel toe dat je hebt uitgekozen in het Brouws Museum.


Terug naar de inleiding

↑ Terug naar boven